Дружина Нарімана Джелялова заявила, що півтора місяця не має інформації про нього

Про місце перебування та стан здоров'я першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, якого у жовтні мали етапувати із тимчасово окупованого Криму до російського Мінусинська, вже півтора місяця нічого не відомо.

Про це повідомила дружина політв'язня Левіза Джелялова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Жінка нагадала, що 2 жовтня Нарімана Джелялова разом з Асаном та Азізом Ахтемовими вивезли з СІЗО-2 Сімферополя до місць відбування покарань. Відомо, що Азіз прибув на місце відбування покарання 10 листопада, Асан зараз на шляху до Володимирської тюрми. 

"Про Нарімана досі нічого не відомо, де і в якому стані він, я не знаю. Він досі не зміг скористатися можливістю написати листа чи зателефонувати, як, у принципі, можуть це зробити на даному етапі... Я впевнена, що це робиться для того, щоб чинити на нього психологічний тиск і моральний тиск, що прирівнюється до насильства. Я вважаю, що це не зламає дух Нарімана", - написала вона.

Левіза Джелялова написала десятки листів в різні ізолятори, сподіваючись отримати від чоловіка відповідь, але її не було. "До цього часу він не прибув у жодну з в'язниць Красноярського краю, куди його мали етапувати",– зазначила вона. 

За словами жінки, вона відправила заяви до Федеральної служби виконання покарань Росії та Головного управління Федеральної служби виконання покарань Росії у Красноярському краї з вимогою негайно повідомити про місцезнаходження та стан здоров'я чоловіка, проте відповідей немає.

Левіза Джелялова подякувала всім друзям, знайомим і родичам за підтримку.

Читайте також: Нагорода Джелялу може полегшити йому перебування у російській в’язниці - Барієв

"Це допомагає і підтримує в такий важкий час і говорить про те, як доля Нарімана має значення не тільки для нас, але і для багатьох", – додала вона.

Як повідомлялося, 21 вересня 2022 року підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму засудив Нарімана Джелялова, Асана та Азіза Ахтемових у справі про нібито підрив газопроводу. Їм присудили відповідно 17, 15 та 13 років позбавлення волі.

У судовому процесі експерти виявили 15 порушень норм доступу до справедливого правосуддя.

У жовтні Джелялова етапували із тимчасово окупованого Криму до Мінусинська Красноярського краю РФ.