Кримського політв’язня Сейдаметова прооперували після тривалого очікування

Кримськотатарського політв'язня Ленура Сейдаметова, якого загарбники засудили до 13 років позбавлення волі, прооперували після півтора місяця очікування.

Про це повідомляє омбудсман Дмитро Лубінець у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Чоловік мав жахливі болі в нижньому відділі хребта, та лише після багатьох скарг і звернень адвокатів, у в’язниці №2 м. Єлець Липецької області нарешті викликали хірурга, політв’язня прооперували", - наголосив він.

Лубінець додав, що таку інформацію отримав від дружини Ленура - Аджире Сейдаметової.

Зазначається, що станом на сьогодні, зі 189 українських громадян, яких РФ утримує в місцях позбавлення волі за сфабрикованими справами, щонайменше 21 політв’язень потребує негайного лікування.

Як повідомлялося, у лютому 2021 року в Криму відбулися масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму. Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов та Олег Федоров після проведення слідчих заходів за місцем проживання в їхніх будинках доставлені до так званого управління ФСБ Криму, після чого були взяті під варту та відправлені на судово-психіатричну експертизу. Кримськотатарські активісти обвинувачуються в участі та організації терористичної діяльності на території Криму.

Читайте також: Політв'язень з Криму Ремзі Меметов потребує консультації невролога

22 березня 2022 року Південний окружний військовий суд у м. Ростов-на-Дону оголосив обвинувальний вирок кримськотатарським активістам Тимуру Ялкабову та Ленуру Сейдаметову і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 17 та 13 років у колонії суворого режиму.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримськотатарський політв'язень Ленур Сейдаметов, якого загарбники засудили до 13 років позбавлення волі, потребує термінової медичної допомоги

Фото: Кримська солідарність