Із Криму до в’язниць етапували політв'язнів Джелялова та братів Ахтемових

Із Криму росіяни етапували до в'язниць трьох політв'язнів, яких було засуджено у справі про нібито підрив газопроводу: першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, громадянського журналіста Асана Ахтемова та його брата Азіза Ахтемова.

Про це повідомила дружина одного з політв'язнів Левіза Джелялова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні Нарімана, Асана і Азіза силоміць вивезли з Криму, етапувавши до в'язниць", – йдеться у повідомленні. До яких саме в'язниць – не повідомляється.

"Я навіть уявити не можу, як важко Наріману від'їжджати з Криму, адже його любов до Батьківщини – вона невичерпна, незважаючи на погрози, він – один з тих, хто залишався і боровся за право вільно і чесно жити в Криму", – написала вона.

За словами дружини політв'язня, за останні кілька тижнів перебування Джелялова в СІЗО їм не дозволяли спілкуватися, передавати листи та телефонувати.

Раніше повідомлялося, що Апеляційний суд у Росії посилив незаконне покарання у справі про нібито підрив газопроводу Джелялову та братам Ахтемовим, зобов'язавши утримувати їх перші три роки в тюрмі, а наступні – у колонії суворого режиму.

Читайте також: Політв'язнів у справі «другої джанкойської групи» етапували до російського СІЗО

Підконтрольний окупантам "суд" у Криму засудив першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Джелялова та братів Асана й Азіза Ахтемових до 17, 15 та 13 років колонії суворого режиму відповідно за справою "про диверсію на газопроводі".

Фото: crimean-process.org