МЗС підтримує доповідь комісара Ради Європи про порушення окупантами прав кримських татар

Міністерство закордонних справ України підтримує доповідь комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, у якій висвітлена ситуація з дотриманням прав людини кримських татар на тимчасово окупованій території Криму.

Про це йдеться у коментарі МЗС стосовно доповіді комісара Ради Європи з прав людини «Боротьба кримських татар за права людини», передає Укрінформ.

Зазначається, що зовнішньополітичне відомство поділяє висновок комісара РЄ, що кримським татарам, які є невід’ємною частиною європейської спільноти та історії, має бути надана вся необхідна підтримка для збереження їхньої унікальної ідентичності й реалізації прав людини.

«Переконані, що доповідь сприятиме поширенню обізнаності широкої громадськості про численні порушення, які продовжує чинити російська окупаційна влада після незаконної окупації Кримського півострова у 2014 році», - підкреслило міністерство.

МЗС зауважило, що підтримує вимоги комісара Ради Європи з прав людини щодо негайного припинення свавільних арештів, переслідувань, викрадень, обшуків будинків кримськотатарських правозахисників, активістів, лідерів, журналістів, пересічних кримських татар, а також адвокатів та юристів, які представляють їхні права.

Читайте також: У Криму загарбники встановлюють камери відеоспостереження вздовж залізниці

«Вимагаємо звільнення всіх незаконно ув’язнених громадян України», - наголошується у коментарі.

Як повідомлялося, 18 квітня комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович у доповіді наголосила на численних порушеннях прав кримських татар у тимчасово окупованих росією Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.