росія намагається утримувати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій – Чубаров

російські окупанти намагаються утримувати контроль над Кримом за допомогою двох інструментів – пропаганди та репресій.

Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час дискусії «Крим 2014 vs Крим 2023: ретроспектива і погляд в майбутнє», передає кореспондент Укрінформу.

"Окупаційна влада намагається утримувати контроль над Кримом. І в неї є два традиційні інструменти, які завжди використовують диктаторські режими", - зауважив Чубаров.

Читайте також: Чубаров про окупацію Криму: Світ занадто довго шукає шляхи, щоб «привести до тями» росію

За його словами, перший інструмент – це пропаганда. "Із промиванням свідомості людей у Криму відбувається те, що в росії, лише помножене на десятки разів. Удень і вночі там намагаються вбити людям в голови ненависть до України та всього українського. Йдуть персональні атаки на провідних українських політиків, залучених до процесу деокупації Криму. Також ідуть атаки на Меджліс кримськотатарського народу", - зазначив Чубаров.

Утім, за його словами, загарбники не можуть домогтися, щоб їм довіряли, бо "є дії української армії, України, є те, що відбувається на міжнародному рівні".

Другий інструмент окупаційного режиму, на думку голови Меджлісу, - це репресії та переслідування, які лише посилюються.

Читайте також: Укріплювати льохи та збирати тривожні валізки: Чубаров дав поради мешканцям Криму

«Дуже часто тепер суттю репресій є залякування і намагання розчавити не когось одного, а викликати тотальний переляк серед усіх. І чим ближче буде звільнення Криму, тим сильнішими будуть репресії на півострові. Це – аксіома, так завжди діють диктаторські режими», - наголосив він.

Як повідомлялося, заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що росіяни створили на тимчасово окупованому Кримському півострові оборонне угруповання та готуються до оборонних дій.