Справу зрадника з Криму передали до суду - брав участь у знищенні Маріуполя

Державне бюро розслідувань передало до суду справу стосовно колишнього командира групи інженерного забезпечення з Криму, який у 2014 році перейшов на бік ворога та брав участь в обстрілі Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Після захоплення росіянами військової частини в АР Крим офіцер відмовився передислоковуватись на підконтрольну територію та присягнув на вірність агресору.

Нині фігурант прислуговує загарбникам у складі «міжнародного протимінного центру збройних сил російської федерації». До його обов’язків входить інженерне забезпечення військ рф, в тому числі по замінюванню території України, інфраструктурних об’єктів, адміністративних та цивільних будинків.

Він за вказівкою загарбників використовує розмінувальну техніку для обстрілу не лише українських військових, а й цивільних об’єктів. Зокрема, за оперативними даними, зрадник стоїть за використанням установки УР-77 «Метеорит» у міських кварталах Маріуполя.

«Його родичі проживають у Львівський області. Приблизно за місяць до повномасштабного вторгнення він попередив, що скоро разом з російською армією прийде «звільняти» їх. Матір та сестра одразу ж виїхали за кордон. Батько з бабусею залишились в Україні та ховаючись від ворожих ракет чекали на свого «визволителя», - зауважили в ДБР.

Читайте також: Депутатку від ОПЗЖ, яка допомагала загарбникам у Куп’янську, судитимуть за держзраду

Колишній військовий заочно обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Обвинувальний акт направлений до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення росії відкрило 1331 кримінальне провадження щодо злочинів проти основ національної безпеки.