Так званому депутату «держради» Криму оголосили підозру

Правоохоронці оголосили підозру так званому депутату «державної ради Республіки Крим» від партії «єдина росія», очільнику створеного загарбниками «комітету держради РК з народної дипломатії та міжнаціональних відносин».

Як передає Укрінформ, про це прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомляє в Телеграмі.

Дії підозрюваного кваліфіковані за трьома статтями Кримінального кодексу України: публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109), виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2) та колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1).

За даними слідства, будувати свою кар’єру в окупаційних органах влади зловмисник розпочав у 2014 році, зокрема був регіональним депутатом до «державної ради РК» від «єдиної росії», працював у «комітеті державної ради РК з народної дипломатії та міжнаціональних відносин», де з 2018 донині обіймає посаду голови.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення російської федерації фігурант здійснював інформаційну діяльність проти України як представник загарбницької влади. Неодноразово у засобах масової інформації він закликав населення підтримувати збройну агресію рф і виправдовував злочини загарбників.

У ролі запрошеного гостя на різних пропагандистських телеканалах зловмисник закликав до насильницького повалення влади в Україні, також переконував у легітимності окупації частини українських територій, транслюючи тези про «асвабадітєлєй рф» від «фашистской ідеалогіі».

Підозрюваний намагався створити позитивний образ загарбників і возвеличував ідеї «руського міра».

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила підозру очільнику «міністерства охорони здоров'я» Республіки Крим, який змінив медичну систему півострова під військові потреби російських загарбників.