Загарбники посилюють перевірки у Криму - шукають партизанів

російські загарбники посилюють контрдиверсійні заходи на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

«російські спецслужби отримали завдання виявити підпільні мережі українців. Для цього будуть проведені вибіркові обшуки в квартирах та будинках кримчан. Акцент робитимуть на представниках кримськотатарського народу», - йдеться у повідомленні. 

У ЦНС зазначають, що до плану цих заходів також входять: перевірка підвалів та гаражів, телефонів і комп’ютерів. Метою є пошук інформації, яка вкаже на співпрацю із ЗСУ.

За даними центру, такі заходи пов’язані з отриманими Кремлем даними закритого соціологічного дослідження щодо суспільно-політичної ситуації на півострові. Зокрема, навіть ті мешканці, які раніше підтримували широкомасштабне вторгнення рф в Україну, наразі апатичні до підтримки москви.

Читайте також: Активістів і представників місцевої влади із окупованих територій утримують у новому СІЗО Сімферополя

Це стосується й тих росіян, хто був переселений до Криму впродовж 8 років окупації. 

"російське військово-політичне керівництво розуміє, що українські партизани відіграли важливу роль у звільненні Херсону від російських окупаційних військ. Тому, намагаються знайти нові методи боротьби з підпіллям", – переконані в ЦНС.

Нагадаємо, раніше у Меджлісі кримськотатарського народу заявили, що загарбники розсилають кримчанам листи, де у беззаперечному тоні вказується, що їх включено до списку присяжних так званих “судів”. Таким чином росіяни намагаються зробити їх співучасниками своїх злочинів.