Євросоюз не визнає результати «виборів» в окупованому Криму

Заява

Європейський Союз не визнає результати так званих «регіональних та місцевих виборів», які на минулих вихідних відбулися у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві речника Європейської служби зовнішніх справ (EEAS).

«9-11 вересня в росії, а також у тимчасово окупованих українській Автономній Республіці Крим і місті Севастополь відбулися регіональні та місцеві вибори. ЄС не визнає проведення цих виборів і їх результати на Кримському півострові. ЄС не визнає тимчасову окупацію Криму російською федерацією, яка є порушенням міжнародного права. Крим - це Україна», - йдеться у заяві.

Зазначається, що жоден «обраний» на Кримському півострові під час цих виборів, претендуючи на «представництво» населення Криму та Севастополя, не має жодної легітимності та не буде визнаний представником цих територій.

«Європейський Союз залишається відданим своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів і реалізації її політики невизнання. Крім того, Європейський Союз вимагає від росії негайно та беззастережно припинити незаконну, неспровоковану та невиправдану військову агресію проти України та вивести всі сили та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - наголошується в заяві.

Читайте також: Мер Мелітополя переконаний: провести «референдум» росіянам уже не вдасться

Як повідомлялося, 9-11 вересня у більш ніж у 80 регіонах росії відбулися місцеві й регіональні вибори.