Чубаров розповів президентові та спікеру Сейму Латвії про репресії проти кримських татар

Фото

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував президента Латвії Егілса Левітса і спікера Сейму Латвії Інару Мурнієце про ситуацію в Криму, репресії та переслідування з боку окупаційної влади.

Про це повідомляє посольство України в Латвії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Посольство зазначило, що Рефат Чубаров та посол України у Латвії Олександр Міщенко були прийняті керівництвом країни під час перебування голови Меджлісу в Латвії 5-6 вересня.

У рамках зустрічей з вищим керівництвом Латвії, з боку латвійської сторони було вчергове наголошено на незмінності позиції Латвії щодо підтримки України у боротьбі з російською агресією. Левітс підкреслив, що Латвія допомагатиме Україні та українському народові до повної перемоги Української держави над країною-агресором – росією, відзначило посольство.

Читайте також: Тимошенко обговорив відновлення зруйнованих росією об’єктів із партнерами з Латвії

Чубаров детально поінформував президента та спікера Латвії про сучасну ситуацію в Криму щодо репресій та переслідувань, які окупаційна влада застосовує до кримськотатарського населення. Зокрема, в контексті намагань росії штучно змінити демографічну ситуацію в Криму шляхом, з одного боку, витіснення кримських татар за межі півострова, з іншого – завезення близько 1 млн громадян рф на територію Криму.

За словами голови Меджлісу, кримські татари піддаються жорстким репресіям з боку окупаційної влади Криму, близько 170 осіб знаходиться за ґратами.

Незважаючи на це, кримські татари сподіваються на найближче звільнення Криму українською армією внаслідок перемоги України в збройній боротьбі з російським агресором, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Латвія, Литва, Естонія та Польща хочуть обмежити в'їзд громадян рф з візами ЄС

Як повідомлялося, раніше Рефат Чубаров наголошував, що окупаційні «суди» у Криму перетворюються на поле битви за незалежну Україну, коли «підсудні» кримські татари заявляють про незаконність окупації Криму російською федерацією.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia, Facebook