«Суд» у Криму змінив вирок журналісту Єсипенку

«Суд» у Криму зменшив термін ув'язнення журналісту-фрілансеру «Радіо Свобода» Владиславу Єсипенку з шести до п’яти років, проте захист подаватиме касаційну скаргу.

Про це повідомляють Грати, передає Укрінформ.

«Верховний суд Криму в апеляції зменшив термін ув'язнення фрілансеру «Радіо Свобода» в Криму Владиславу Єсипенку на рік», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер захист має намір подати касаційну скаргу на вирок.

Як повідомлялося, 16 лютого 2022 року так званий Сімферопольський районний "суд" у тимчасово окупованому Криму незаконно засудив громадянина України, журналіста Єсипенка до шести років позбавлення волі у колонії загального режиму та штрафу у 110 тисяч російських рублів.

Читайте також: В окупованому Криму затримували адвоката Семедляєва через пост у Фейсбуці

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з цим рішенням, заявивши, що воно має бути скасоване, а Єсипенко, як і всі громадяни України, які незаконно утримуються росією, - негайно звільнений.

Силовики затримали Єсипенка 10 березня 2021 року, заявивши, що знайшли у його машині ручну гранату та запал до неї. За версією слідства, він зібрав вибухівку з елементів, знайдених у схроні, нібито організованому біля адмінкордону українською розвідкою. Єсипенко заперечує провину та стверджує, що після затримання його катували співробітники ФСБ, зокрема електрострумом.