Джемілєв став почесним доктором наук турецького університету

Фото, відео

Лідеру кримськотатрського народу Мустафі Джемілєву присвоїли звання почесного доктора політичних наук та міжнародних відносин Університету економіки та технологій Союзу палат і товарних бірж Туреччини (TOBB ETÜ).

Церемонія відбулася в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Мустафа Джамілєв є втіленням любові до Батьківщини та свого народу. На його долю випали великі випробування та страждання, які він з честю витримав, не відступивши ні на крок від свої принципів та переконань. Він - справжній борець за права кримських татар і з його життєвого шляху та боротьби ми можемо винести багато уроків. Ми дуже раді надати йому звання почесного доктора TOBB ETÜ», - зазначив у промові президент Союзу палат і товарних бірж Туреччини.

Ректор TOBB ETÜ Юсуф Саринай відзначив, що наукова рада університету підтримала пропозицію присвоєння Мустафі Джемілєву звання почесного доктора політичних наук та міжнародних відносин, враховуючи його внесок у боротьбу кримськотатарського народу за свої права, якому Джемілєв присвятив усе своє життя.

Читайте також: МЗС висловлює протест проти вироку окупаційного «суду» Джемілєву

«Я отримую це почесне звання від імені мого народу, який ніколи не здавався у боротьбі за свободу і за нашу Батьківщину… 8 років тому росія знову окупувала нашу землю й провела фейковий референдум, тисячі людей були знову вимушені залишити свою Батьківщину... Але я маю беззаперечну впевненість у тому, що ми виженемо загарбників з України, відновимо територіальну цілісність держави, включно з Кримом», - сказав Джемілєв після вручення.

Джемілєв став почесним доктором наук турецького університету / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Після церемонії вручення Джамілєв зустрівся з представниками посольств, акредитованих в Анкарі, представниками інтелектуальних та наукових кіл Туреччини, студентами TOBB ETÜ в рамках круглого столу «Кримське питання у світлі війни росії проти України».

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня в окупованому Криму так званий Армянський міський “суд” заочно оголосив вирок лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, за яким він визнаний винним за трьома статтями обвинувачення, але звільнений від покарання.