Зеленський подякував Ердогану за підтримку кримських татар

Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку суверенітету та цілісності України, а також за активну участь в Кримській платформі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час брифінгу за підсумками зустрічі з турецьким колегою.

“Я дякую пану президенту за тверду і послідовну підтримку нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності, за активну участь у Кримській платформі задля звільнення Криму і захисту прав кримчан. Мова і про підтримку кримських татар, і про побудову житла для переселенців з Криму. У цій справі дійсно є прогрес. Впевнені, що незабаром буде і результат, а саме - імплементація цього важливого проєкту в Херсоні, в Миколаєві та Києві”, - наголосив глава держави.

Зеленський окремо подякував турецькому колезі за ініціативу стати посередником між Україною та Росією на шляху до завершення війни.

Читайте також: Україна і Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі

“Для миру в Україні ми готові робити усе можливе на усіх майданчиках і в усіх форматах. Немає значення, де саме поставити крапку війні, важливо, щоб щиро всі були готові до цього”, - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Ердоган 3 лютого перебуває в Києві з офіційним візитом. Під час візиту Ердогана в Київ заплановане проведення засідання Стратегічної ради високого рівня. Також планується підписання між Україною та Туреччиною 12 міждержавних угод, які виведуть на новий рівень співпрацю двох країн як у питаннях економіки, так і у сфері високих технологій. Серед них – угода про вільну торгівлю.

Фото: ОП