Російський прокурор вимагає для політв'язня Бектемірова 12 років колонії

Російський прокурор запросив для кримського релігійного діяча Вадима Бектемірова 12 років позбавлення волі.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«У Південному окружному військовому суді держобвинувач запросив 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму кримському політв'язню Вадиму Бектемірову», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 10 лютого відбудуться дебати у цій «справі».

Бектеміров обвинувачується в тому, що брав участь у діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ).

Його було заарештовано 7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму. Утримується в СІЗО Ростова-на-Дону. 26 травня 2021 року «справа Бектемірова», де він є єдиним обвинуваченим, почала розглядатися у Південному окружному військовому суді.

Читайте також: Бранця Кремля Емірусеїнова позбавили життєво необхідних медпрепаратів – Денісова

Раніше Укрінформ повідомляв, що адвокат Еміль Курбедінов впізнав засекреченого свідка, який бере участь одночасно в 3-х процесах, на свідченнях якого побудовано обвинувачення проти Бектемірова.

Вадим Бектеміров – магістр спеціалізації «Ісламські вчення» факультету арабської літератури та гуманітарних наук, випускник факультету арабської мови та літератури університету «Аль-Джинан» у Лівані. До арешту працював перекладачем, а також проводив молебні на підтримку сімей політв'язнів, організовував передачі заарештованим кримським татарам, відвідував судові засідання у політично вмотивованих справах.

У Бектемірова є троє дітей, один з яких народився, коли він уже перебував у СІЗО. Батько Бектемірова помер від серцевого нападу за два тижні після арешту сина.