Кримчанам спростили процедуру оформлення виплати за «пакунок малюка»

Жителям тимчасово окупованого Криму спростили процедуру отримання виплати за "пакунок малюка" - тепер вони зможуть оформити її в додатку "Дія" без довідки з пологового будинку.

Про це повідомляє КримSOS, передает Укрінформ. 

"Є гарні новини для батьків новонародженої малечі. Тепер офіційно з 1 січня отримати грошову допомогу за "Пакунок малюка" можна без довідки з пологового будинку", - йдеться в повідомленні.

Як розповіла юристка КримSOS Анастасія Калініна, тепер батькам новонародженої малечі для отримання грошей замість "пакунка малюка" у "Дії" не потрібно надавати довідку, що родина не отримувала такий вид допомоги. В КримSOS нагадали, що оформити виплати за "Пакунок малюка" у додатку "Дія" можна з 17 грудня 2021 року. Сума виплати - 6300 грн.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, щоб отримати грошову компенсацію потрібно відкрити спеціальний рахунок у відділенні ПриватБанку, куди будуть зараховані кошти.

Також необхідно заповнити онлайн-заяву єМалятко або особисто звернутись до відділення з питань соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, центру надання адміністративних послуг.

Читайте також: Грошова компенсація за «пакунок малюка» - як оформити заявку онлайн

Для оформлення заяви потрібно мати електронний цифровий підпис (ЕЦП), який генерують у спеціалізованих центрах сертифікації, додатках "Дія" або "Приват24", або в будь-якому надавачі електронних довірчих послуг.

Як повідомлялося, 23 грудня 2021 року Кабінет Міністрів вніс зміни до постанов уряду від 25 листопада 2020 року № 1180 "Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" та від 29 липня 2020 року № 744 "Деякі питання реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", та надав можливість жителям тимчасово окупованих територій України отримати "пакунок малюка" або грошову компенсацію його вартості.