В окупованому Криму оштрафували журналіста за те, що стояв біля будівлі ФСБ

У тимчасово окупованому Криму редактора кримськотатарської газети «Авдет» (Повернення) рішенням «суду» оштрафували за перебування 4 вересня біля будівлі ФСБ у Сімферополі.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на сайт «Кримський процес».

«Суддя Київського районного суду Сімферополя Віра Сєрікова розглянула матеріали про адміністративне правопорушення щодо редактора кримськотатарської газети «Авдет» Шевкета Кайбулаєва і визнала його винним у порушенні обмежень режиму підвищеної готовності за те, що він перебував під будівлею ФСБ під час масових затримань 4 вересня», - йдеться у повідомленні.

Журналісту призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 5 тисяч рублів (1 840 грн).

«Суд» визнав достатніми доказами адміністративний протокол про правопорушення, показання неназваних в ухвалі свідків, а також фототаблиці з матеріалів справи.

При цьому суд відмовив Кайбулаєву у клопотанні допитати свідка захисту, який був з ним поруч того дня. Також суд відхилив клопотання про допит співробітника поліції, який склав адмінпротокол, і про участь у процесі представника так званого держобвинувачення.

Читайте також: У МЗС відповіли на закиди Кремля про «агресивну риторику» Зеленського

Раніше «суд» у Сімферополі виніс рішення про штраф учасників зібрання біля будівлі ФСБ щодо активістів Ібраїма Чегертми, Іслама Юрдамова і Заїра Смедляєва.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, зокрема родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з метою отримання інформації про викрадених. Більш як 50 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені до так званих райвідділків поліції м. Сімферополь.

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при НС).