«Суд» у Криму знову відмовився видавати тіло Рахімова, убитого силовиками три місяці тому

Київський районний «суд» у Сімферополі вчергове відмовив адвокату Сіяру Паничу в скарзі на постанову слідчого так званого Слідкому Криму про відмову у видачі тіла Набі Рахімова, убитого силовиками під час обшуку три місяці тому.

Як передає Укрінформ, про це Кримська солідарність повідомляє з посиланням на адвоката Панича.

«Постанову я отримав на руки абсолютно немотивовану. У мотивуванні одним абзацом суддя вказав, що «клопотання було розглянуто і з матеріалів, представлених слідчому, не вбачається якихось порушень», - повідомив адвокат.

За його словами, «суду» ще раз було доведено, що слідство відмовляє у видачі трупа Рахімова, посилаючись на норму антитерористичного законодавства, хоча, у випадку з Рахімовим антитерористичної операції не було, а була «або слідча дія, або оперативно-розшуковий захід».

Юрист наголосив, що рішення про невидачу трупа вбитого Рахімова не приймалося і не мотивувалося окремою постановою Слідкому, що є порушенням.

«Як я пояснював суду, кожне рішення слідчого має оформлятися окремою постановою. І окремо він повинен був винести постанову щодо питання про видачу і невидачу трупа. І там мотивувати, які дії він проводив, у ході чого він був убитий», - повідомив Панич.

За його словами, захисту досі нічого невідомо про матеріали порушеної стосовно Набі Рахімова кримінальної справи за статтею про «участь в терористичній організації».

«До матеріалів цих нас не підпускають... Слідство під всякими причинами відмовляє в цьому, і матеріали справи ми не бачили», - зазначив адвокат.

Як вважає адвокат, російська система і «суд» у Криму прикривають слідство.

«Цю постанову ми, звісно ж, будемо оскаржувати, але не думаю, що це дасть якийсь результат, тому що ми бачимо, що система, суд явно прикриває слідство», - зазначив Панич.

Раніше повідомлялося, що в Київському районному «суді» м. Сімферополь при розгляді скарги захисту у справі вбитого силовиками Набі (Аюба) Рахімова суддя Михайло Бєлоусов зобов'язав так званий Слідком Криму пред'явити адвокатам постанову про порушення кримінальної справи щодо Рахімова, а також документи, які пояснюють відмову у видачі його тіла родичам.

Читайте також: Знайшли мертвим ще одного кримського татарина, який зник на окупованому півострові

Як повідомлялося, 11 травня 2021 р. в Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму під час обшуку російські силовики розстріляли громадянина Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, стверджуючи, що він чинив їм збройний опір. З часу смерті Рахімова минуло три місяці, проте родичі досі не можуть поховати убитого.