Російська дипломатія заряджена на два ключові завдання щодо України – Кулеба

Російська дипломатія наразі націлена на виконання двох ключових завдань - недопущення розвитку військово-технічного співробітництва України з третіми державами та зрив ініціативи "Кримської платформи".

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню «Ліга».

«У російської дипломатичної машини зараз є дві ключові задачі щодо України. Перша – недопущення розвитку військово-технічного співробітництва України з третіми державами. Щоб нам не давали нічого, що може зміцнити нашу здатність стримувати Росію. Або, простіше кажучи, змусити Росію понести більші людські жертви у разі подальших військових авантюр. І друге – це зірвати "Кримську платформу". Вони на це зараз повністю заряджені», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кримська платформа і стратегія - у представництві Президента підбили підсумки за два роки

Водночас він не назвав країни, які вже дали згоду на участь в інавгураційному саміті "Кримської платформи", зазначивши, що «не хоче полегшувати справу Службі зовнішньої розвідки РФ». «Ми не розголошуємо список країн, які вже погодилися. Але для проведення пристойного саміту у нас вже достатньо партнерів. Саміт відбудеться, буде успішним», - переконаний глава української дипломатії.

"Кримська платформа" - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Кримська платформа: Зеленський розраховує на активну співпрацю з Грузією щодо безпеки в Чорному морі

Роботу "Кримської платформи" буде запущено на саміті 23 серпня, на який Президент України запрошує лідерів багатьох країн.