Після окупації Криму Путіну потрібна нова «історія успіху» - Міноборони Естонії

Глава міністерства оборони Естонії Калле Лаанет заявив, що Росія і через 7 років після окупації Криму продовжує проводити агресивну й ворожу політику стосовно сусідів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR.

«Стратегічні навчання "Захід-2021", які пройдуть у вересні, ще раз демонструють реальні військові плани Росії», - зазначив Лаанет.

Читайте також: У Парламентській асамблеї НАТО створять групу підтримки Кримської платформи - депутат

На його думку, отриманий на тренуваннях досвід Росія потім намагається застосовувати на практиці. Так міністр нагадав, що великі навчання Росії у 2008 і 2014 роках обернулися агресією проти Грузії та України. І зараз, попри економічні труднощі, військовий потенціал і боєздатність, а також зовнішньополітичні амбіції залишаються пріоритетом РФ.

«Минуло сім років з моменту незаконної окупації Криму, і режиму Путіна потрібна нова історія успіху. З цієї причини вважається, що Росія може взяти на себе нові ризики та відправитися в нову авантюру», - сказав глава міноборони Естонії.

Читайте також: РФ має забезпечити міжнародний моніторинг в окупованому Криму - країни ООН

Він вважає, що у зв'язку з цим «протягом найближчих років Естонія має докласти ще більше зусиль для зміцнення своєї військової оборони як самостійно, так і у співпраці з союзниками».

«Естонії необхідно якомога швидше заповнити прогалини та недоліки в ключових оборонних можливостях, оскільки вразливість робить особливо маленьку країну мішенню», - вважає Лаанет.

Читайте також: Як Латвія та її балтійські сусіди борються з російською телепропагандою

Глава міністерства оборони Естонії сказав про це, виступаючи у вівторок із доповіддю в Рійгікогу (парламент Естонії), де обговорювався стабільний розвиток державної військової оборони.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Австрія закликала Росію припинити мілітаризацію окупованого Криму.