Комітет захисту журналістів вимагає звільнити затриманого у Криму Єсипенка

Комітет захисту журналістів, який знаходиться в Нью-Йорку (США), вимагає від Росії негайно звільнити українця, журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві організації.

«Російська влада має негайно звільнити журналіста Владислава Єсипенка, зняти з нього сфабриковані обвинувачення і припинити переслідувати й залякувати кримських журналістів», - сказала координатор програми КЗЖ у Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд.

За її словами, "звинувачення з боку російської влади і той факт, що Єсипенко не бачив адвоката, обраного його сім'єю, свідчать про те, що обвинувачення проти нього сфабриковані та покликані змусити замовкнути й залякати місцеву пресу".

Як повідомляв Укрінформ, затриманий ФСБ РФ у Криму "український агент" Єсипенко виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проєкт Крим. Реалії).

Читайте також: Україна вимагає від РФ негайно звільнити журналіста, затриманого в окупованому Криму

12 березня Київський районний суд у Сімферополі пред'явив Єсипенку обвинувачення в "незаконному виготовленні, переробці або ремонті вогнепальної зброї" і заарештував на два місяці.

Кримського адвоката Олексія Ладіна 17 березня не допустили до Єсипенка.

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти незаконного затримання Єсипенка і вимагало від Росії його звільнення.

В Україні за фактом незаконного позбавлення волі співробітника Радіо Свобода на території тимчасово окупованого Криму відкрили кримінальне провадження.