Лютневі опади лише частково поповнили запаси води в Крим

В окупованому Криму лютневі опади лише частково виправдали сподівання на поповнення річок і водосховищ півострова. Рівень води в більшості пересохлих селевих річок Алушти, Судака і Феодосії не змінився.

Про це йдеться в огляді підконтрольного Росії "Кримського управління з гідрометеорології і моніторингу довкілля", передає Укрінформ.

"Танення снігозапасів, яке іноді супроводжується випаданням дощів, сприяло підвищенню рівнів води переважно річок північного передгір'я на 1-34 см. Максимальні витрати води в річках Бельбек, Чорна і Коккозка короткочасно збільшувалися до 4.02-17.0 куб.м/сек. У басейнах більшості селевих річок округів Алушта, Судак і Феодосія зберігалося пересихання", - повідомляється за підсумками огляду.

Відзначається, що найвищий рівень опадів у Криму спостерігався у північному передгір'ї 40.8-41.5 мм (112-146% норми), найменший - на Південному березі Криму: 20.2-27.2 мм (41-45% норми). Недобір опадів спостерігався також у Кримських горах.

Читайте також: Інкерманське водосховище в окупованому Криму перетворюється на калюжу

На початок весни загальний сумарний обсяг води у водосховищах, розташованих у руслах річок, становить 48.308 млн куб. м, що на 12.256 млн куб.м більше, ніж місяць тому, і на 11.636 млн куб. м більше, ніж на початок зими.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму сумарний запас води до кінця 2020 року становив 31,3 млн кубометрів, що на 61 млн кубометрів менше, ніж рік тому.