Прокуратура Криму взялася за суддів ВС, які скасували постанову Ради

Прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу відносно суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду за скасування постанови парламенту про звільнення Валерія Чорнобука за порушення присяги.

Про це Укрінформу повідомило джерело у прокуратурі.

“Прокуратура АР Крим порушила справу за фактом постановлення суддями Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду кримінального завідомо неправосудного рішення у справі про скасування постанови Верховної Ради щодо звільнення за порушення присяги судді апеляційного суду Дніпропетровської області Валерія Чорнобука”, - зазначив співрозмовник агентства.

Він уточнив, що судді ВС скасували постанову ВР через нібито порушення депутатами Регламенту, зокрема, недостатню кількості голосів для ухвалення рішення.

Читайте також: Підозрюваного у держзраді кримського суддю звільнили з-під варти

“Проте слідство встановило всіх депутатів, які перебували на засіданні та брали участь у голосуванні за звільнення судді Чорнобука”, - сказав співрозмовник.

У прокуратурі додали, що наразі готують постанову про визначення органу досудового розслідування у справі.

Як повідомлялося, 28 листопада 2018 року ВС скасував постанову Верховної Ради від 29 вересня 2016 року про звільнення Валерія Чорнобука з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області. Відповідне рішення ухвалила колегія суддів під головуванням Михайла Смоковича.