Російська поліція прийшла в будинок Джемілєва зі "списком терористів"

В окупованому Криму, в Бахчисараї, поліцейські влаштували обхід будинків кримських татар, звіряючи їхні прізвища з якимось "списком терористів". Вони також зайшли до будинку лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"15 травня 2019 року вдень у Бахчисараї російські окупанти - дільничні поліцейські відвідували будинки кримських татар і опитували їхніх жителів, звіряючись з наявними у них списками. При цьому, дільнична 6-го мікрорайону Катерина Яхова зайшла до будинку, де проживає дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Сафінар Джемілєва. У момент приходу дільничної Яхової в будинку Сафінар ханум був лише її дорослий син Ельдар, прийомний син Мустафи аг'а", - написав Чубаров.

За його словами, дільнична російської окупаційної поліції з'ясувала особисті дані Ельдара і звірила записані нею дані під особистий підпис опитаного.

На питання, в чому причина її приходу до них у будинок і сенс процедури опитування, Яхова продемонструвала Ельдару якийсь список, до якого були включені кілька десятків прізвищ, заявивши при цьому, що всі вони, включаючи Ельдара, підозрюються у причетності до терористичної діяльності.

Читайте також: Джемілєв виступить перед канадськими депутатами

Чубаров звернувся до кримськотатарських активістів, адвокатів, цивільних журналістів у Криму "ретельно моніторити ситуацію напередодні і в день 18 травня - Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу".

Глава Меджлісу кримськотатарського народу не виключає, що "російські окупанти готують нові масштабні провокації щодо кримських татар".