Розділ Конституції України про Крим потребує змін - Мін’юст

Положення про Крим у Конституції України потребують змін, оскільки чинні норми сприяли створенню ситуації, яка дозволила Росії анексувати півострів.

Таку думку висловив заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов на Міжнародному форумі "Окупований Крим: 5 років опору", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як на мене, очевидним є питання про прийняття змін до Конституції України, точніше, про нове викладення розділу про Крим. Я особисто переконаний, що ті положення про Крим, які були в українській Конституції, сприяли створенню тієї ситуації, яка дозволила Росії його анексувати", - наголосив посадовець.

На його думку, положення Конституції про Крим мають ураховувати інтереси корінних народів Української держави, пропонувати баланс розподілу владних повноважень та управління, "який би забезпечував можливість демократичного розвитку Криму в складі України".

Читайте також: "Кримські" зміни до Конституції дадуть нові інструменти для повернення півострова – Чубаров

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що готовий внести до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Конституції щодо кримськотатарської автономії.