Кримського татарина у СІЗО взяли на спецоблік "за участь у тероризмі"

В окупованому Криму кримського татарина Енвера Сейтосманова, заарештованого за обвинуваченням у терористичній діяльності, попередили про взяття на спеціальний профілактичний облік.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Адвокат Еміль Курбедінов, після відвідування свого підзахисного Енвера Сейтосманова, повідомив, що він буде перебувати на спецобліку", - повідомляє "Кримська солідарність".

За словами адвоката, відповідно до статті, яку ставлять Енверу Сейтосманову, йому пред'явили документ, в якому йдеться про те, що він буде перебувати на спеціальному профілактичному обліку в СІЗО.

Читайте також: В окупованому Криму "учасника кримськотатарського батальйону" засудили до 10,5 років

Курбедінов також повідомив, що у його підзахисного є скарги на здоров'я, і ​​йому необхідно медичне обстеження.

Енвер Сейтосманов був заарештований після обшуку в його будинку 10 травня 2018 року. Адвокат вважає, що він необґрунтовано обвинувачений за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ ( «Участь в діяльності терористичної організації»).

Як повідомляв Укрінформ, у окупованому Криму цивільний журналіст і блогер Наріман Мемедемінов переведений із загальної камери СІЗО Сімферополя до камери, де знаходиться під посиленим контролем, "як особа, яка поширює екстремістську ідеологію".