Ще чотири українських телеканали розпочали мовити на межі з Кримом

На межі з анексованим Кримом, із Чонгарської вежі, розпочали мовлення ще чотири українських телеканали.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

"Триває розбудова українського ефірного телерадіомовлення на півдні Херсонської області - в районах, які найбільше потерпають від російської інформаційної агресії. Відучора ще три аналогові телеканали та один цифровий телеканал розпочали мовлення зі 150-метрової щогли в Чонгарі Херсонської області, на підставі виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення", - зазначив Костинський.

Читайте також: Кримськотатарського активіста Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

Загалом, уточнив посадовець, наразі зі щогли в Чонгарі здійснюють мовлення в Генічеському районі Херсонської області і в напрямку тимчасово окупованого Криму 19 українських телеканалів і радіостанцій.

Так, від 17 січня розпочали мовлення а аналоговому форматі телеканали UATV, ATR і "Прямий".

Окрім того, у "цифрі" в напрямку Криму мовлять ICTV, "Прямий", 5 канал, UATV, UA:КРИМ (НСТУ), ATR, Чорноморська телерадіокомпанія, LALE, а з четверга транслюється також телеканал СТБ.

Читайте також: Не можна дозволити РФ маніпулювати моніторингом у Керченській протоці — Клімкін

FM-радіомовлення представлене наразі сімома радіостанціями: Армія FM, UA: Українське радіо, Радіо НВ, Радіо "Крым. Реалии", Meydan FM Group, Радіо Hayat / «Агентство "QHA media" та Радіо Херсон-Фм.

Оператором телекомунікацій у Чонгарі виступає компанія "Телемережі України".