На Різдвяні свята окупований Крим відвідали на третину менше українців, ніж торік

Державна прикордонна служба України фіксує зниження кількості громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Державна прикордонна служба України продовжує фіксувати зниження кількості громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим. Так, у цьому році протягом Різдвяних свят (з 5 по 7 січня) в обох напрямках через адмінмежу прослідували на 29% громадян менше, ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при цьому кількість громадян, які прямували в бік півострова, знизилась на 34%.

Як поінформував кореспондента Укрінформу помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока, через адмінмежу з тимчасово окупованою територією АР Крим прослідувало в обох напрямках трохи більше 14 тис. людей, а на півострів з материкової України прослідувало трохи більше 7 тис. осіб.

Сорока додав, що під час цьогорічних Різдвяних свят провокацій, а також дорожньо-транспортних пригод (з огляду на снігопад та засніжені дороги) на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адмінмежі з Кримом не було.

"На даний час всі КПВВ працюють у штатному режимі. Дороги до КПВВ нормальні. Разом з тим, просимо громадян бути уважнішими на дорогах, з огляду на погані погодні умови", - зазначив він.

Читайте також: Умовно-дострокове звільнення Балуха "суд" Криму розгляне наприкінці січня

Як повідомлялось, протягом новорічних свят з 30 грудня 2018 року по 1 січня 2019 року адмінмежу з окупованим півостровом перетнули на 25% менше громадян порівняно з попереднім роком.

На території Херсонщини на адмінмежі з окупованим Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Фото: ДПСУ