Україна звернулася до УВКПЛ ООН через приїзд на форум до Женеви "депутата" від Криму

Постійне представництво України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві провело зустріч із керівництвом Управління Верховного комісара ООН з прав людини, де заявило про неприпустимість участі представника анексованого Росією Криму у форумі з прав людини. 

Про це повідомила у Facebook перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Українським Постпредставництвом при ООН в Женеві проведено зустріч з керівництвом Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), в ході якої було деталізовано та посилено відповідні сигнали, викладені у вербальній ноті Постпредставництва щодо неприпустимості участі Р.Бальбека у Форумі ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права, зі змістом котрої вже особисто ознайомлена Верховний комісар М.Бачелет", - зазначила вона.

За словами Джапарової, "отримано запевнення від УВКПЛ у розумінні стурбованості української сторони та повідомлено про опрацювання відповідної реакції на звернення Постпредставництва, про що українську сторону буде офіційно поінформовано".

Запланована також зустріч найближчим часом з генеральним секретарем Міжпарламентського союзу Мартіном Чунгонгом, додала Джапарова. 

Як повідомлялося, обраний депутатом Держдуми Росії на незаконних виборах в анексованому Криму Руслан Бальбек, заявив, що взяв участь в одному із заходів ООН, присвяченому питанням прав людини, демократії та верховенства права.

Читайте також: В ООН обурені російською "націоналізацією" в Криму

Раніше Джапарова повідомила, що Бальбек дійсно був на заході серед членів російської делегації, але при цьому не виступав, і його ніхто не представляв.

У документах форуму ім’я Руслана Бальбека не значиться.