"Українського диверсанта" Панова судитимуть 25 жовтня

Фігурант так званої «справи українських диверсантів» Євген Панов, якого етапували з окупованого Криму до Росії, буде доставлений до московського СІЗО «Матросская тишина». Там українець чекатиме апеляційного судового засідання, призначеного на 25 жовтня 2018 року.

Про це повідомляє "Крымская правозащитная группа".

"У Москві вже призначено апеляційне судове засідання у "справі українського диверсанта" Євгена Панова. Українця Євгена Панова, якого етапували з Криму до Росії після винесення йому незаконного вироку, доставлять до слідчого ізолятора № 1 міста Москви "Матросская тишина" (ФКУ «СІЗО-1УФСІН Росії по м. Москві»)", - повідомила "Кримська правозахисна група".

За її даними, судове засідання, на якому буде розглянута апеляційна скарга на вирок Панову, обвинуваченому в підготовці диверсій в Криму, призначене у Верховному суді Російської Федерації на 10.00 25 жовтня.

За інформацією родичів Панова, судове засідання відбудеться в закритому режимі.

Раніше "Крымская правозащитная группа" повідомляла, що «Верховний суд» Криму 13 липня 2018 року засудив Євгена Панова до 8-ми років колонії суворого режиму.

Читайте також: "Кримського диверсанта" Панова етапували з СІЗО Сімферополя до Москви — брат

Панова було затримано ФСБ РФ у серпні 2016 року. Російські спецслужби звинуватили його в «підготовці  диверсії в Криму в складі диверсійної групи». Крім того, його обвинуватили і «в контрабанді боєприпасів через митний кордон Митного союзу» (ч. 1 ст. 30 і п. «а» ч. 2 ст. 281, ч. 3 ст. 30 і ч. 3 ст. 226.1, ч. 3 ст. 222 КК РФ).

За даними правозахисників, у справі Панова були зафіксовані тортури, психологічний тиск, фальсифікація доказів, перешкоджання роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд. Панов, як інші громадяни України, які стали фігурантами справ про «диверсантів», на думку правозахисників, є жертвами політично мотивованого кримінального переслідування.