"Кримського диверсанта" Панова етапували з СІЗО Сімферополя до Москви — брат

Укрінформ
Політв'язня Євгена Панова, незаконно засудженого в анексованому Криму у «справі диверсантів», етапували з Сімферопольського СІЗО в Москву.

Про це повідомляє брат Панова Ігор Котелянець у Facebook.

"Євгена Панова етапували з Сімферопольського СІЗО - в Москву. Скоріше за все до Лефортово. Наразі він тимчасово знаходиться в Краснодарі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Котелянець, причиною етапування є те, що 25 жовтня в Москві має відбутися засідання апеляційного суду, на якому прокурор проситиме про збільшення терміну ув'язнення до 10,5 років.

Читайте також: У «кримського диверсанта» Дудки серйозні проблеми зі здоров'ям — брат

Як відомо, у серпні 2016 року Євген Панов був затриманий російськими силовиками на в'їзді до окупованого Криму і звинувачений у причетності до "диверсійно-розвідувальної групи", яка нібито мала завдання організувати теракти в Криму за вказівками Головного управління розвідки Міноборони України.

Україна заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх "провокацією" російських спецслужб.

У липні 2018 року суд в анексованому Криму засудив Панова до 8 років колонії суворого режиму. Нині він перебуває в слідчому ізоляторі (СІЗО) номер 1 у Сімферополі.

У Росії й анексованому нею Криму утримуються близько 70 українських політв'язнів, зокрема й кореспондент Укрінформу Роман Сущенко.

Фото: zona.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-