В окупованому Армянську не дозволили мітинг у марлевих пов'язках - соцмережі

Запланований на п'ятницю, 12 жовтня, мітинг жителів Армянська в масках і марлевих пов'язках на тлі святкування Дня міста, не відбудеться.

Про це в Тwitter повідомляє блогер RoksolanaToday&Крим.

"Увага, Армянськ! Мітингу не буде! Але на тому ж місці, суто випадково проводить зустріч з виборцями депутат міськради Мохов", - йдеться в повідомленні.

Окрім мітингу скасують і концерт, організований на честь Дня міста.

"Гала-концерт в Армянську, веселий і прекрасний, вирішили скасувати. Говорять, тому що кримчани, свято вірячи "владі", що ніякої катастрофи немає, в єдиному пориві відмовилися їхати. І дітей не пустили. Ну і побоювання, що глядачів без протигазів просто не буде", - зазначає блогер.

Як свідчить афіша, організатори свята були впевнені, що "саме гала-концерт допоможе спростувати суперечливу й неправдиву інформацію про несприятливу екологічну обстановку в Армянську".

Раніше інформацію про ініціативу жителів Армянська вийти на святкування Дня міста в марлевих пов'язках з метою привернути увагу ЗМІ повідомив у соцмережах активіст Михайло Батрак.

"Завтра, 12 жовтня, жителі кримського міста Армянськ планують вийти на святкування Дня міста в марлевих пов'язках для того, щоб привернути увагу ЗМІ і громадськості до екологічної проблеми в місті", - написав Батрак.

За його словами, один із ініціаторів подібного заходу - Віктор Мохов, що є "депутатом міської ради" Армянська, повідомив, що екологічна ситуація в Армянську не поліпшилась, що "в місті стоїть сморід і важко дихати, люди масово звертаються до лікарні з різними алергічними реакціями".

"У зв'язку з цим, як пояснив Віктор Мохов, ми плануємо провести День міста в марлевих пов'язках для залучення уваги до нашої проблеми", - повідомив активіст.

Читайте також: "Титан" Фірташа продовжує труїти Армянськ - соцмережі

Про ненормальну екологічну ситуацію в Армянську, за його словами, свідчать і коментарі місцевих жителів у соціальних мережах, у яких люди скаржаться, що в місті нічим дихати і лікарі Армянська рекомендують усім бути в масках і респіраторах.

Як повідомлялося, в ніч із 23 на 24 серпня в Армянську сталися викиди невідомої речовини. Через декілька днів у зв'язку з тим, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму, "влада" розпорядилася вивезти з Армянська дітей шкільного і дошкільного віку до кримських санаторіїв. Пізніше завод "Кримський титан" було зупинено. 14 вересня в Армянську ввели режим надзвичайної ситуації.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод "Кримський титан" несе екологічну загрозу і для Херсонської області. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин у районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Фото: Крим. Реалії