Окупанти забирають квартиру у переселенця в Криму - правозахисники

У п'ятницю до службової квартири колишнього українського прикордонника Миколи Бігняка, який наразі проживає на материковій Україні, намагалися вдертися невідомі з метою забрати житлову площу.

Про це повідомляє "Крымская правозащитная группа".

"Кримчанин Микола Бігняк повідомив, що в його квартиру в Алушті 5 жовтня близько 13:00 намагалися вдертися троє невідомих. Про це розповіли його сусіди. Сам Бігняк думає, що це співробітники прикордонслужби РФ", - йдеться в повідомленні.

За даними правозахисників, адвокат Бігняка Маммет Мамбетов звернувся до відділення поліції Алушти із заявою про спробу злому квартири, після чого поліція приїхала на місце події.

Читайте також: Більшість “суддів”, які переслідують кримчан, працювали в Україні - правозахисники

"Прикордонники опитують сусідів з метою з'ясувати, чи мешкає хтось у моїй квартирі. Готують грунт для позову або якихось ще дій. Будинок у них на балансі. Квартира службова. Зараз там поліція, теж опитує сусідів. У квартирі на цей час ніхто не живе", - повідомив Бігняк.

Він розповів, що знаходиться зараз на підконтрольній Україні території, оскільки змушений був залишити Крим після того, як у нього з обшуком побували російські силовики.

За словами кримчанина, 1 серпня до нього додому прийшли співробітники ФСБ із постановою на огляд підвалу, де вони шукали зброю.

Як стверджує Бігняк, силовики хотіли сфабрикувати проти нього справу і забрати квартиру через його проукраїнські погляди.

Бігняк - уродженець Хмельницького, до 2009 року служив у Криму в Прикордонслужбі України. За час служби він отримав житло у відомчому багатоквартирному будинку в Алушті. Після служби до 2014 року працював у Міністерстві курортів і туризму АРК. На початку березня 2014-го Бігняк почав працювати юристом в юридичному управлінні Алуштинського міськвиконкому. Коли мерія міста перейшла під контроль Росії, він залишився там працювати, але, за його словами, "мав проукраїнські погляди".