Чубаров: Неприпустимо затягувати з внесенням змін до Конституції щодо статусу Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров вважає неприпустимим затягування питання внесення змін до Конституції щодо удосконалення статусу Кримської автономії. 

На цьому він наголосив під час дискусії 14 вересня  в рамках щорічного форуму ялтинської європейської стратегії "Кримська декларація – що далі?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми мали вже давно розглянути ці пропозиції щодо змін до Конституції по Криму…Затягування розгляду цих змін – це є вже на шкоду в цілому української держави”, - підкреслив він.

При цьому Чубарова також зазначив, що зі змінами до Основного закону не варто чекати до початку передвиборчої кампанії.

“Ми намагаємося переконати  і Президента і інших членів констиційної комісії, що треба терміново збиратися і це не можна віддаляти і чекати передвиборної кампанії”, - зазначив голова Меджлісу.

Він також наголосив, що актуалізація з боку України питання Криму по різних аспектах, зокрема щодо внесення змін до Конституції в частині відновлення прав кримсько-татарського народу, удосконалення статусу автономії, щодо демонстрації міжнародному товариству яким буде Крим після відновлення суверенітету України буде змушувати іноземців партнерів бути більш активними щодо українського питання.

Читайте також: Росія роздуває інформаційну "бульбашку" про "щасливе" життя в Криму - Джапарова

Як повідомлялося, раніше Чубаров заячив, що надання Криму статуту кримськотатарської національно-територіальної автономії буде відновленням історичної справедливості, відновленням прав кримськотатарського народу. Кримськотатарська національно-територіальна автономія, як невіддільна складова України, за його словами, це не лише гарантія для збереження та розвитку корінного народу, але й реальний та ефективний крок для деокупації Криму.