НСЖУ просить відпустити до Києва на лікування кримського журналіста Семену

Національна спілка журналістів закликає і українську владу, і міжнародні організації докласти усіх зусиль аби домогтися необхідного лікування у кардіологічній клініці Києва члена НСЖУ Миколи Семени, якого незаконно засудили в окупованому Криму.

Про це написав у Facebook голова спілки Сергій Томіленко.

"НСЖУ передала представнику ОБСЄ з питань свободи слова Арлему Дезіру медичні документи, які засвідчують необхідність стаціонарного карділогогічного лікування кримського журналіста, та попросила у пана Дезіра допомоги у впливові на російську владу, аби Микола Семена зміг виїхати з Криму на материкову Україну. Відповідні клопотання до представника ОБСЄ з питань свободи медіа та до Уповноваженої РФ з прав людини сьогодні надіслала також і Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова", - зазначив він.

Кримського журналіста Миколу Семену російська влада звинуватила в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя 22 вересня 2017 року призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Семена стверджує, що у своїх матеріалах реалізовував право на вільне висловлення думки.

Читайте також: Федерація журналістів Європи ініціює звернення на підтримку Сущенка і Семени

Національна спілка журналістів України, Міжнародна і Європейська федерації журналістів, Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ неодноразово закликали російську владу надати можливість Семені залишити окупований півострів для лікування, але ці заклики залишаються без відповіді.