Ростовський суд повернув "на додаткове розслідування" справу кримських мусульман

У середу Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону повернув до прокуратури матеріали сімферопольської «справи» кримських мусульман, у зв'язку з необхідністю додаткового розслідування.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

«Дуже несподіване рішення для нас. Ще тиждень тому ми чекали етапу, а тепер як мінімум до Нового року суд у Ростові скасовується. Адвокати розповідають, що таке рішення суду викликане великою кількістю помилок у матеріалах справи. Навіть обвинувачення було сформульоване з помилками», - розповіла дружина одного з обвинувачених.

Читайте також: МЗС засуджує чергові переслідування в Криму і закликає світ вплинути на Росію

Усім п'ятьом обвинуваченим сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" - Рустему Ісмаїлову, Айдеру Саледінову, Емілеві Джемаденову, Узеїру Абдуллаєву і Теймуру Абдуллаєву - продовжили арешт на три місяці. Вони залишаться в СІЗО до 11 січня.

Раніше 21 серпня 2018 року цей же суд у Ростові-на-Дону повернув до «прокуратури» Криму матеріали ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір», яка, на думку адвоката Олександра Попкова, була складена «зі свідчень російських силовиків, секретних свідків, які не заслуговують на довіру, «каламутних» аудіо- і відеозаписів і квазіекспертиз «кухонних» розмов». У оперативних і слідчих матеріалах, стверджує адвокат, є сліди монтажу, підтасовування і численні процесуальні порушення.