МЗС засуджує чергові переслідування в Криму і закликає світ вплинути на Росію

МЗС засуджує чергові переслідування в Криму і закликає світ вплинути на Росію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест у зв’язку з черговими незаконними обшуками в тимчасово окупованому Криму та судовими переслідуваннями громадян України й просить світ посилити тиск на Росію.

Це зазначається у коментарі, опублікованому на сайті МЗС. 

“Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із незаконними обшуками помешкань та судовими переслідуваннями громадян України Зареми Куламетової, Ріани Куламетової, Зеккія Куламетова та Марлена Мустафаєва в тимчасово окупованому Росією Криму”, - йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадали, що 4 вересня Зеккій Куламетов та Марлен Мустафаєв були заарештовані на 15 та 12 діб відповідно, а Заремі та Ріані Куламетовим було призначено штраф. Як привід обшуків, за даними міністерства, було використано поширення у соціальних мережах символіки організації “Хізб ут-Тахрір” у 2014 році.

“Поряд з юридичною нікчемністю подібних рішень окупаційних “судів”, привертаємо увагу міжнародного співтовариства до подальшого посилення практики репресій та залякувань громадян України, що мешкають на тимчасово окупованих Росією територіях”, - ідеться у коментарі.

Читайте також: Екологічна катастрофа у Криму: Чубаров просить МЗС звернутися до ОЗХЗ

У МЗС закликали міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму та звільнення незаконно утримуваних громадян України.

Крім того, Україна вимагає від Російської Федерації як окупаційної влади відмовитися від дискримінації та репресій проти громадян України. Марлен Мустафаєв та Зеккій Куламетов, а також усі інші незаконно утримувані Росією громадяни України мають бути негайно звільнені.

У МЗС наголосили, що Росія має виконати у повному обсязі резолюції Генеральної Асамблеї ООН та наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-