"Земельні пікети" під Сімферополем: активісти оголосили голодування

Фото, відео

В окупованому Сімферополі на знак протесту проти дій "влади", що намагаються знести кримськотатарський масив на вулиці Стрілкова, активіст Сергій Акімов вийшов до будівлі так званої Держради з плакатом на одиночний пікет. 

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Сергій Акімов - один з тих, хто прийшли до будівлі, вийшов з плакатом на одиночний пікет. Люди оголошують безстрокове голодування до того часу, поки їх питання не буде вирішено", - повідомляє "Крымская солидарность".

Про пікет Акімова розповів і блогер Олег Кочеров.

"Вимоги колишні - припинити красти у кримчан їхні землі, викидаючи сім'ї на вулиці, заводити сфабриковані кримінальні справи кримчан з активною життєвою позицією. Припинити анархію в Криму, створену корупційною кримською владою в своїх корисливих інтересах", - написав блогер.

На відео видно, що Акімов тримає плакат "Влада і забудовники грабують Крим, а прокуратура не помічає. Такі, як Фазіл Ібраїмов заважають їм. Свободу Фазілу Ібраїмову".

З даного питання, повідомив Акімов, це його вже третій пікет, і він збирається стояти до того часу, поки влада не почує його. Представники силовиків вже підходили до активіста, взяли з нього пояснення і "вирішують, що робити", пояснив Акімов.

Як повідомлялося, в п'ятницю перед будівлею "адміністрації Сімферополя" зібралися жителі кримськотатарського масиву, стурбовані підготовкою до знесення їх будинків. Один з жителів Ватан Карабашев зробив спробу самоспалення "на знак протесту проти свавілля влади". Лікарі швидкої допомоги, які приїхали, провели огляд постраждалого, зафіксували опіки. Також до будівлі прибули два автозаки.

Читайте також: У Сімферополі активіст "галявини протесту" хотів вчинити акт самоспалення

Раніше учасники "галявини протесту", розташованої на вулиці Стрілковій в Сімферополі, вже вступали в конфлікт з місцевою "владою" і будівельною фірмою "Моноліт", що побудувала багатоповерхове житло на території селища, де вже стояла мечеть і нелегалізовані будинки кримських татар. Силовики проводили обшук у організатора "галявини протесту" Фазіла Ібраїмова, в ході якого вилучили списки жителів масиву і протоколи їх зборів. Йому також був призначений адміністративний арешт.

"Галявини протесту" - це громадський рух кримчан з метою отримання і легалізації земельних ділянок в Криму для репатріантів, які повернулися на батьківщину.