ЄС ввів санкції проти російських компаній за будівництво Керченського мосту

Європейський союз ввів санкції для шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Рішення від 30 липня було опубліковано в Офіційному журналі Європейського Союзу.

Таким чином, з 31 липня під європейськими санкціями знаходяться АТ «Інститут Гипростроймост - Санкт-Петербург», АТ «Суднобудівний завод «Залив», ТОВ «Стройгазмонтаж - Міст» і вологодське АТ «ВАД».

Крім того, під санкції потрапили дві компанії Аркадія Ротенберга - ПАТ «Мостотрест» і ТОВ «Стройгазмонтаж», які раніше були включені в санкційний список США.

Як повідомляв Укрінформ, у Краснодарському краї РФ 15 травня офіційно запустили автомобільний рух на мосту через Керченську протоку в окупований Росією Крим.

Раніше в цьому місяці Європейський Союз прийняв рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва мосту.

Читайте також: МЗС висловило протест через "кримський вояж" Медведєва

Президент України Петро Порошенко назвав незаконне будівництво Керченського мосту черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля.

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, будівництво Росією моста через Керченську протоку в окупований Крим створило низку серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовим з яких є загроза національної безпеки.