Кримчани, які працюють у "виборчих комісіях", вчиняють злочин - правозахисник

Кожен український громадянин в анексованому Криму, який увійшов у склад виборчої комісії незаконних виборів президента РФ, скоює кримінальний злочин.

Про це в ефірі Громадське.Крим повідомив голова правозахисної організації "Сила права" Андрій Сенченко.

"Щоб не було потім подиву та сліз, коли тих, хто це скоїв, потім, після їхнього приїзду в Херсон (або в інше місто материкової України – ред), затримають та будуть судити", - наголосив Сенченко.

Він додав, що нині мешканці окупованих територій України, Криму та Донбасу мають замислюватися над своїми діями і над тим, що закріплено в українському законодавстві.

Як відомо, у Росії офіційно призначили вибори президента на день анексії Криму. Росія також заявила, що планує провести вибори і в анексованому Криму.

Верховна Рада України закликала міжнародну спільноту не дозволити Росії провести вибори у Криму. У МЗС України попередили, що проти причетних до виборів  застосують санкції.

Читайте також: Крим - це Україна: Держдеп засудив виступ Путіна на українському півострові

Напередодні речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко у коментарі Укрінформу повідомив, що Рада Безпеки ООН проведе в четвер, 15 березня, засідання з питань Криму, у тому числі щодо підготовки російською владою на окупованому півострові незаконних голосувань на виборах президента РФ, а також можливих шляхів деокупації української території.

У російських виборах мають намір взяти участь чинний президент РФ Володимир Путін, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, засновник "Яблука" Григорій Явлінський та журналістка Ксенія Собчак.