Рада Європи може змусити РФ припинити репресії у Криму - Кулеба

У Ради Європи є можливості впливу на Російську Федерацію задля захисту прав людини у Криму, зокрема щодо припинення репресій і відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це заявив постійний представник України при Раді Європи, посол Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання Криму віднесене зараз до стратегічної перспективи. Ініціатива щодо порушення кримського питання завжди йде від України: ми не даємо нікому заспокоїтись, забути про це і постійно виступаємо з ініціативами, щоб Рада Європи не просто говорила про це, а робила конкретні речі. Тому що до того моменту, коли відбудеться деокупація, треба захищати права людини в Криму. У Ради Європи є всі можливості для цього - щоб змушувати Росію припиняти репресії, відновлювати Меджліс", - сказав Кулеба.

За його словами, до таких можливостей належать політичний тиск, переговори і "та політична гра, де Росії теж щось потрібно". Кулеба зазначив, що передусім, РФ може потребувати визначення своєї легітимності з боку Ради Європи.

Читайте також: Світ не визнає "вибори Путіна" в Криму – Кулеба

Як відомо, Росія анексувала Крим на початку 2014 року. Міжнародне співтовариство не визнає анексії українського півострова.