Учасницю Pussy Riot оштрафували за акцію на підтримку Сенцова

Якутська міськсуд оштрафував учасницю гурту Pussy Riot Ольгу Борисову на 20 тисяч рублів за акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, яку вона провела влітку минулого року в Якутську разом з Марією Альохіною.

Про це Борисова написала в Twitter.

«До речі, так. Мене оштрафували на 20 тисяч рублів ($350, – ред.) після акції в Якутську на підтримку Олега Сенцова», - пише Борисова.

Акцію на підтримку Сенцова учасниці Pussy Riot провели 6 серпня минулого року. Вони розгорнули великий плакат з написом Free Sentsov на мосту через озеро Сайсари в Якутську неподалік від ВК-1, де в той момент відбував покарання режисер. Через день після акції активісток затримали.

Читайте також: Петицію з вимогою звільнити Сенцова передали в посольство РФ в Парижі

В серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд визнав Сенцова винним в організації терористичного спільноти і засудив до 20 років колонії суворого режиму. «Меморіал» визнав Олега Сенцова політичним в'язнем.

Восени 2017 року Олега Сенцова етапували з Якутії в селище Лабитнангі на Ямалі до ВК №8. В кінці січня стало відомо, що український режисер нагороджений журналістським орденом "За мужність" імені Андрія Сахарова. Премію вручили його сестрі Наталії Каплан.

Читайте також: Штати в ОБСЄ стали на захист кримських ув'язнених

Як раніше повідомлялося, до посольства Російської Федерації в Парижі в понеділок було передане звернення «Ми повинні терміново звільнити Олега Сенцова», підписане письменниками, філософами, діячами культури Франції та інших країн.