Україна вимагає від молдавських ЗМІ не називати Крим "російським"

Автономна Республіка Крим і місто Севастополь є невід'ємними частинами України, де верховенство права здійснюється Конституцією України і українським законодавством.

Про це йдеться у листі Посольства України в Молдові, адресованому молдавській Координаційній раді з телебачення і радіо, в якому дипломатичне відомство просить молдавські електронні ЗМІ правильно називати тимчасово окуповані Росією українські території, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Просимо вас посприяти в тому, щоб у телевізійних і радіопередачах, які готуються на території РМ, правильно називалися тимчасово окуповані Росією українські території. Крим не є ні російською, ні "спірною" територією. Весь цивілізований світ запровадив проти Росії санкції за окупацію Криму, який є частиною суверенної України", - йдеться в листі.

Читайте також: У Чехії відкликали дозвіл на атлас з "російським Кримом"

У дипломатичному відомстві також нагадали, що згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року "Про територіальну цілісність України", а також іншими міжнародними угодами світова спільнота вимагала дотримання суверенітету, політичної незалежності і територіальної цілісності України в загальновизнаних міжнародним співтовариством кордонах, закликаючи держави утриматися від дій, які порушують принципи цілісності української держави.

Наголошується також, що недотримання цих вимог суперечить фундаментальним принципам міжнародного права.