Кравчук пояснив, чому автономія кримських татар має бути національною

Перший президент України Леонід Кравчук підтримує ідею про створення національної кримськотатарської автономії. 

Про це він заявив журналістам у п'ятницю за підсумками відкритої дискусії «1 грудня 1991 року, український референдум: уроки історії для майбутнього», інформує "112 канал". 

"Я підтримую ідеологію, що кримськотатарська автономія має бути національною. Там є корінний народ - це кримські татари. І вони повинні мати свою автономію - національну. До цього у нас була автономія територіальна, вона не дала результатів, як ми бачимо. Там українці, кримські татари - зараз вони в єдності проти російської окупації Криму. І я думаю, що нам потрібно використовувати це. Світ нас зрозуміє і, переконаний, підтримає", - заявив Кравчук.

Як зазначив екс-президент, в Україні не всі зрозуміють і підтримають рішення про створення національної автономії кримських татар.

"Я думаю, частина зрозуміє, частина не зрозуміє, такого не може бути, щоб всі нас підтримали, але коли рішення буде прийнято і будуть результати, тоді всі почнуть все розуміти", - сказав Кравчук.

Читайте також: Сто років тому історія Криму могла піти іншим шляхом - історик про Курултай

1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум, в якому взяли участь 84,18% громадян України. За його результатами 90,32% громадян, які брали участь в голосуванні, підтримали незалежність України. У Криму Акт проголошення незалежності України підтримали 54,19% громадян, в Севастополі - 57,07%.