У Криму оскаржують 10-добовий арешт пенсіонера за одиночний пікет

Адвокат Еміль Курбедінов і правозахисниця Ліля Гемеджі подали апеляцію до Залізничного суду Сімферополя, підконтрольного окупаційним властям Криму, в якій оскаржили арешт 76-річного Сервера Караметова.

Про це повідомляє КримSOS.

"Сьогодні, 10 серпня, адвокат Еміль Курбедінов і правозахисниця Ліля Гемеджі оскаржили арешт 76-річного кримськотатарського активіста Сервера Караметова", - сказано в повідомленні.

Як уже повідомляв Укрінформ, учора так званий суд в окупованому Криму присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову, який страждає на хворобу Паркінсона, 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" на додаток до раніше призначеного штрафу.

Читайте також: Прокуратура АРК розгляне звернення Чубарова щодо незаконного затримання кримчанина

Нагадаємо, 8 серпня російські поліцейські затримали кримськотатарського активіста Караметова, який вийшов з плакатом до Верховного суду Криму, в якому розглядалася справа Ахтема Чийгоза. На плакаті у Караметова були слова, звернені до Путіна і Аксьонова: "Наши дети не террористы! Хватит обвинять крымских татар!"

У відповідь на звернення народного депутата України Рефата Чубарова, прокуратура АРК в Україні дасть правову оцінку незаконному затриманню кримчанина.