Прокуратура АРК розгляне звернення Чубарова щодо незаконного затримання кримчанина

Прокуратура АРК розгляне звернення Чубарова щодо незаконного затримання кримчанина

Укрінформ
Прокуратура АРК взяла до розгляду звернення нардепа Рефата Чубарова щодо незаконного затримання кримчанина за проведення мирного одиночного пікету в Криму.

Про це інформує офіційний сайт прокуратури АРК

"До прокуратури Автономної Республіки Крим надійшло звернення від народного депутата України Рефата Чубарова щодо незаконного позбавлення волі громадянина України та незаконного перешкоджання проведенню мирного мітингу на тимчасово окупованій території півострову Крим. Незаконному затриманню кримчанина за проведення мирного одиночного пікету буде надано правову оцінку", - повідомляє прокуратура АРК.

У зверненні Чубарова зокрема зазначено, що представники незаконно створених на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим у місті Сімферополі формувань із застосуванням насильства затримали 76-річного ветерана національного руху Сервера Караметова, який здійснював мирний одиночний пікет біля будівлі «Верховного суду Республіки Крим», з вимогою звільнення українських політв’язнів.

Читайте також: Справа 26 лютого: окупанти перенесли суд через неготовність прокурора

За даними фактами прокуратурою Автономної Республіки Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Як уже повідомляв Укрінформ, учора так званий суд в окупованому Криму присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову, який страждає на хворобу Паркінсона, 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" на додаток до раніше призначеного штрафу.

8 серпня російські поліцейські затримали кримськотатарського активіста Караметова, який вийшов з плакатом до так званого Верховного суду Криму, в якому розглядалася справа Ахтема Чийгоза. На плакаті у Караметова були слова, звернені до Путіна і Аксьонова: "Наши дети не террористы! Хватит обвинять крымских татар!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-