У справі Чийгоза далі заплановані дебати сторін - Полозов

У підконтрольному окупантам так званому Верховному суді Криму 27 липня завершили допит одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза.

Про це повідомляє "Крим Реалії".

Як розповів адвокат Микола Полозов, далі в процесі мають відбутися дебати сторін. Сторона захисту прогнозує винесення вироку до кінця серпня – початку вересня 2017 року.

«Якщо не буде ніяких факторів, які зараз я не можу взяти до уваги, то, ймовірно, дебати у нас відбудуться у другий тиждень серпня – це 7-9 число, і після цього суд піде на вирок. Скільки часу суд виноситиме вирок – тиждень, два, три або місяць – складно сказати. Враховуючи, що обсяг доказів був досліджений значний, навіть якщо судді вже написали якусь чернетку вироку, не комільфо за два дні, через рік процесу, виносити вирок. Я думаю, вони візьмуть паузу, і я прогнозую, що вирок буде оголошено наприкінці серпня – початку вересня», – зазначив адвокат.

Читайте також: Чийгоз розповів про стосунки з єдиним свідком, який його обмовив

Як повідомляв Укринформ, Ейваз Умеров, в грудні 2016 року виступаючи в "суді" в якості свідка звинувачення, заявив, що Чийгоз на мітингу 26 лютого давав команду на кримськотатарській мові, вимовляючи слова "бас" і "ур" ("дави" і "бий" - ред.), закликаючи, таким чином, до масових заворушень. За словами Полозова, тоді Умеров став першим з допитаних 77 потерпілих і 48 свідків звинувачення, хто відкрито надав свідчення проти Чийгоза.

Читайте також: Чийгоз не організовував загальнокримський мітинг 26 лютого - адвокат

Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії «Русское единство», керівництво якої здійснював нинішній «глава» Криму Сергій Аксьонов.

Читайте також: Судилище над Чийгозом: Константинов розповів "свою версію" мітингу 26 лютого

Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.