Трьох затриманих у Сімферополі кримськотатарських активістів визволили адвокати

Відео

В окупованому Криму адвокатам вдалося визволити трьох затриманих співробітниками так званого Центру з протидії екстремізму кримськотатарських активістів - Османа Арифмеметова, Ризу Ізетова і журналіста Тараса Ібрагімова.

Про це свідчать відео, що розмістив у Facebook адвокат затриманих Едем Семедляєв.

"Тарас Ібрагімов пройшов “Кримське хрещення”. Думаю, в нього буде все нормально і він продовжить свою роботу з висвітлення затримань і обшуків", - сказав адвокат.

Раніше він повідомив, що вже вдалося визволити двох інших активістів.

Затриманого сьогодні разом із Арифмеметовим Ремзі Бекірова все ще утримують у Центрі “Е”, йому закидають статтю начебто за розміщений ним у соцмережі ВКонтакті "заборонений матеріал".

Над ним, за повідомленням активістів, має відбутися суд.

"У приміщення суду заздалегідь завели молодь, яка не має відношення до справи, схоже працівників суду. Місць у залі вже немає, пустили лише двох мусульманок, ось такий бєспрєдєл", - написав у Facebook Абдуллах Якубов із Сімферополя. 

Як уже повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму продовжуються репресії проти кримських татар і проукраїнських активістів. Учора співробітники ФСБ без пояснень просто біля будівлі так званого Верховного суду Криму схопили кримськотатарського активіста Біляла Аділова, йому інкримінують застосування насилля або погрози на адресу представників влади.