У Сімферополі затримали журналіста і кількох кримськотатарських активістів

У Сімферополі затримали журналіста і кількох кримськотатарських активістів

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму у так званому Центрі з протидії екстремізму (Центрі “Е”) силовики затримали групу кримськотатарських активістів, серед яких є і журналіст.

Відео з прямою мовою одного із затриманих, Османа Арифмеметова, на своїй сторінці у Facebook розмістив адвокат Еміль Курбедінов.

"За спиною у мене Центр з протидії екстремізму, куди мене запросили вчора з метою повернути мій планшет. Сьогодні вранці разом із Ремзі Бекіровим ми зайшли у центр "Е", нас розвели у різні місця", - розповів Арифмеметов.

Далі, за його словами, працівники центру віддали йому під розписку планшет і, не добившись від нього жодних письмових пояснень, відпустили. Уже вийшовши на вулицю, він дізнався від юриста, що Бекірова затримали.

"Ми з ним зідзвонилися, і Ремзі Бекіров попросив щось поїсти-попити. Я зі своїми знайомими пішов, ми купили і передали їжу і пакет з водою. Як тільки ми відійшли, до нас підійшли три співробітники, показали свої документи і завели нас назад у ЦПЕ. Серед тих, кого завели, був я, Ізетов Риза і журналіст Тарас Ібрагімов. Нас завели кудись у підвал. Через те, що я постійно консультувався зі своїм захисником по телефону, це їх дратувало, і можливо це стало приводом швидше позбутися мене, мене відпустили, а Ізетов Риза і Тарас Ібрагімов досі перебувають у ЦПЕ", - розповів Арифмеметов.

Він також додав, що Бекірову закидають адміністративну статтю за начебто розміщений ним у соцмережі пост, і зауважив, що Бекіров у розмові з ним стверджував, що видаляв цю інформацію зі своєї сторінки і не розуміє, як вона знову там опинилася.

Як уже повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму продовжуються репресії проти кримських татар і проукраїнських активістів. Учора співробітники ФСБ без пояснень просто біля будівлі так званого Верховного суду Криму схопили кримськотатарського активіста Біляла Аділова, йому інкримінують застосування насилля або погрози на адресу представників влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-