Байден оголосив про виділення військової допомоги Україні на $400 мільйонів

Президент США Джо Байден видав розпорядження про виділення Україні нового пакету оборонної допомоги на загальну суму до $400 мільйонів.

Про це йдеться в Меморандумі президента США, адресованому держсекретарю, передає Укрінформ.

«Дійсним делегую держсекретарю повноваження відповідно до розділу 506(a) Закону про іноземну допомогу (FAA) розпорядитися про виділення до $400 мільйонів на засоби оборонного призначення та послуги Міноборони, а також військові навчання та підготовку, щоби надати допомогу Україні», - зазначається в документі.

Меморандум не містить інформації про те, які саме озброєння передбачається надати Україні. За практикою, про це має оголосити Міністерство оборони США.

Читайте також: Критична фаза війни настане у найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Як повідомлялося, адміністрація США виділила новий пакет підтримки для ЗСУ в момент, коли російські сили розгорнули новий масштабний наступ на Харківському напрямі. За словами Президента України, наше військове командування знало про це і розраховувало сили, щоби зустріти ворога вогнем. Станом на ранок п’ятниці, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.