Військовий експерт - про удари по РФ: Домовленості й далі працюють, але український ОПК теж

Україна дотримується домовленостей із західними партнерами щодо незастосування їхньої зброї по території РФ, але український ОПК теж працює і виготовляє продукцію, яка стає в нагоді для таких ударів.

Про це в ефірі Українського радіо констатував військовий експерт, полковник запасу ВМС ЗСУ Владислав Селезньов, передає Укрінформ.

«Я думаю, що домовленості, які були досягнуті між урядом України та нашими західними партнерами, щодо незастосування їхньої зброї по території РФ і далі працюють. Але ж працює і український оборонно-промисловий комплекс, який дедалі більше виготовляє ту продукцію, яка нам стає в нагоді, щоб наносили удари по російських НПЗ і військових частинах. І буквально нещодавно ми чули добрі звістки щодо створення ударних дронів, які спроможні долати відстань до 3 тисяч кілометрів. Це насправді важливо. Бо особисто мені надзвичайно муляє летовище Оленья, що в Мурманській області, звідки щоразу злітають стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які несуть смерть та руйнування», - зазначив експерт.

Читайте також: Удари українських безпілотників по російських НПЗ знаменують новий етап війни - Bloomberg

Він додав, що Україна повинна використовувати будь-які чинники впливу на ворожу інфраструктуру, яка забезпечує міць російської армії. «Тому, чим більше цих НПЗ ми перетворимо на купу металобрухту, тим менше пального буде мати російська армія. Дискусії, безумовно, можуть відбуватися на політичному рівні. Але ми робимо дуже важливу справу – ми стримуємо ворожу агресію. Нічим не спровоковану агресію, яка триває понад 10 років. Тому ми маємо право використовувати увесь компонент для того, щоб послабити тиск ворожої армії. Інакше ми можемо втратити і Україну, і власні життя», - сказав експерт.

Фото: facebook/Vladislav Seleznev

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що міжнародні партнери мають підтримувати удари ЗСУ у відповідь по інфраструктурі на російській території.

Раніше очільник Міноборони США заявляв, що атаки України на російські НПЗ можуть вплинути на світові енергетичні ринки, закликавши зосередитися на військових цілях.